6 Syytä Miksi Kaikkien Pitäisi Pitää Huolta Ympäristöstämme

Se että välittää luonnosta ja ympäristöstä ei tarkoita, että sinun pitäisi tulla joksikin ekoaktivistiksi. Voit välittää kovastikkin  luonnosta, ilman että sinun pitäisi siitä aina tehdä kauheaa numeroa ja showta.

Tämän takia haluaisin kertoa sinulle syitä, joidenka takia uskon että meidän kaikkien pitäisi pitää parempaa huolta tästä meidän ympäristöstämme.

Näiden 6 syyn takia uskon, että sinunkin kannattaisi välittää

Tarvitsemme puhtaan ympäristön, jotta voimme elää terveellisesti

Mitä enemmän saastutamme ympäristöä, sitä enemmän nämä saasteet kulkeutuvat monia teitä meihin itseemme. Emme  voi sulkea itseämme luonnon kiertokulun ulkopuolelle, vaan kaikki mitä luonnolle teemme palaa aikanaan meihin takaisin.

Ilmansaasteet johtavat moniin hengitystien ongelmiin, saastuneet veden johtavat sairauksiin ja vatsavaivoihin. Luonnonsaasteet tulevat syömiemme ruokien mukana takaisin meidän kroppiimme, jossa ne aiheuttavat ties mitä tuhoa.

Näitä vastaan eivät voi kaikein maailman suodattimet taistella loputtomiin.

Maapallon lämpötilat ovat nousssa

Kasvishuoneilmiö on voimistumassa, jonka takia maapallon keskilämpötilat ovat yhä korkeammat ja korkeammat. Jo pienetkin muutokset voivat aiheuttaa isoja vaihteluja, ja tietyn rajan ylittyessä on mahdollista ettemme voi tilannetta enään korjata.

Ei olekkaan siis ihme, että maapallon lämpneneminen ja sen aiheuttamat ongelmat ovat nousseet taas paljon esille.

Lapsenlapsesi ja heidän lapsensa arvostavat sitä

Vaikka välittämättömän elämän jäljet eivät vielä sinun elinaikanasi sinulle ongelmiksi muodostuisi, on eriasia miten ne vaikuttavat tulevien sukupolvien elämään.

Oletko valmis uhraamaan tulevat sukupolvet, vain sen takia että saisit itse sikailla ja olla välittämättä hieman enemmän? Ajattele vaikka lapsiasi tai lapsenlapsiasi, tai miksei muita ihmisiä joista välität. Eivätkö he ole suojelemisen arvoisia?

Biodiversiteetillä on väliä

Biodiversiteetti tarkoittaa lajien monimuotoisuutta. Jos lajien määrät ja erilaiste muodot vähenevät, se johtaa helposti moniin odottamattomiinkin ongelmiin.

Luonnon kiertokulku on monimutkainen, ja jos jokin osa siitä jää kokonaan pois, voi se näkyä monin erilaisin tavoin. Se voi johtaa ketjureaktioon, jonka seuraukset voivat tulevina hetkinä olla hyvinkin tuhoisia.

Mitä monimuotoisempi elämä ympärillämme on, sitä enemmän meillä on myös nähtävää ja koettavaa, ja sitä mielenkiintoisempi paikka maapallomme on.

Se miten kohtelet luontoa, kertoo paljon sinusta

Vanha sanontakin sen jo sanoo: “Kohtele muita kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.” Luonto antaa meillä elämänlähteet aivan ilmaiseksi ja mitään pyytämättä. Otammeko tämän kaiken vastaan, ja annamme vain myrkkyjä ja jätteitä takaisin.

Mitä tämä kertoo meistä ihmisinä?

Maapallo on ainoa kotimme

maapallomme

Todennäköisesti maapallo on ainoa kotiplaneettamme, jonka me koemme elinaikanamme. Olemme siis tavallaan jumissa täällä, joten jos pilaamme kaiken emme voi vain vaihtaa paikkaa ja aloittaa alusta.

En tiedä sinusta, mutta itse elän mielummin terveellisessä ja puhtaassa paikassa, joissa voin syödä ja juoda lähes kaikkea turvallisin mielin ja kaikesta nauttien.

Jokainen voimme omilla toimillamme vaikuttaa maapallon ja ympäristömme kuntoon. Tämä ei aina vaadi edes suurta vaivaa, lähinnä sen että ei aina hae sitä helpointa ja halvinta tietä jokaisessa tilanteessa.

Näillä sivuilla kerron erilaisia keinoja ja ideoita, joiden avulla voimme parantaa maapallomme terveyttä ja kuntoa meille sekä jälkipolvillemme.

 

Leave a Reply